Hej!

Vi hjälper dig med ditt spabadsköp

För oss är våra kunder högsta prioritet och god service och tillgänglighet en självklarhet. Vi finns alltid tillhands för att hjälpa dig att hitta spabadet som uppfyller just dina behov och önskemål. Välkommen att höra av dig till PremaSpabad!

Hur kan vi hjälpa dig? *
Vad heter du? *
Vilken e-post kan vi kontakta dig på? *
Eller ska vi ringa istället?
Vad blir fem plus tre? *
* Nödvändiga fält

Instruktion - Vid vattenbyte på bad med SpaBoy saltrening

 • serviceinstruktioner

OBS! Tänk på att sensorn aldrig får torrläggas!!!!

 1. Bryt strömmen till badet. Starta tömningen men stoppa några centimeter ovanför sensorns placering. Skruva av gallret som sitter över sensorhålet. Ersätt detta med pluggen som stänger inne vattnet i ”röret”. Kolla så att O-ringen inte är torr & att den gör tätt, fortsätt tömningen.

 2. Vid fyllning: Fyll vatten genom ett filterrör för att minimera risken för luftfickor. Fyll vatten över sensorns nivå, ta bort pluggen och sätt på gallret, fortsätt fyllningen så att vattnet täcker alla munstycken. Slå därefter på strömmen.

                    OBS! Rör aldrig sensorn med fingrarna.
 3. Kolla så att alla pumpar trycker iväg vatten. Om inte så har det blivit en luftficka i pumphuset/en. Leta upp vilken pump det är. Lätta lite på muttern på den röda slangen som sitter på pumphuset för att släppa ut lite vatten så att luftbubblan försvinner.

 4. Ställ in önskad temperatur på vattnet. När vattnet är uppe i vald temperatur så skall man till sätta kemikalierna i vattnet.

 5. Kolla pH värdet i appen eller via hemsidan www.myarcticspa.com

 6. Börja med att tillsätt salt ca: 1,8 kg/1000 liter vatten & jobba Er uppåt. Se till att salthalten uppgår till 2000-2500 ppm, mät detta med saltstickor (ta en litet kärl med vatten ca: 2 cm och ställ ner änden på stickan i vattnet, dränk den EJ! Den gula tråden/toppen på stickan får EJ bli blöt/fuktig) För Er med Allväderspooler skall Ni ha ett ppm värde som uppgår till 2500 ppm (+/- 50 ppm). Ni skall också tänka på att alltid ställa in era Allväderspooler i appen/hemsidan under SpaBoy status till minst Cl medel alt. Cl high.

 7. Därefter se till att lamporna i appen/myarcticspa lyser grönt. Tänk på att pH värdet kan svänga kraftigt under intrimningsprocessen.

 8. Spashock bör tillsättas efter minst vart annat bad (alt. 1 gång i veckan), starta pumparna. Tänk på att ha locket AV under de 20 minuterna pumparna går. OBS! Vänta med att bada minst 6 timmar efter spashocks behandlingen. (Spabads ägare med egen brunn kan med fördel tillsätta 1 lock med spashock vid upp starten av badet för att lyfta ur ev. föroreningar ur vattnet.)

 9. Mät saltmängden i badet ca. 1 ggr i månaden för att se att badet ligger inom det rekommenderade ppm området.

 10. Ha många trevliga bad.

Auktoriserad återförsäljare av Söker du efter ett spabad eller utespa? Vi säljer spabad & swimspa för utomhusbruk av högsta kvalitet, med butiker i Helsingborg, Lysekil & Stockholm